11 Ocak 2011 Salı

YAĞMUR NEYDİ?






















Bulutların kavga ettiklerini düşünürdü,her yağmur öncesi.Güneşin sıcak yüzünü sakladığı günlerde cumbalı evin penceresinden gökyüzünü seyrederdi.

Gri siyah bulutları rüzgarın yönüne göre kaykay yapan çocuklara benzetirdi.Birbirlerini geçmek için yarışıyor gibiydiler.Sonra rüzgar birden ters yönden eserdi.O zamanda diğer taraftaki pamuk helvasının pembesini almış bulutlar, gri siyah bulutlara yönelir,ani bir hareketle önlerine dikilirdi.
İşte o an birbirine girmiş bulutlar, aniden çarpışırlar, şiddetli bir gürültü çıkarırlardı. Bunu bir saniye süren kavgaya benzetirdi.Sesin kesilmesiyle birlikte sona erer, bulutlar bir kardeş edasıyla yağmur damlalarını yeryüzüne bırakırlardı.Birden kaykay yapan çocukların pamuk helvalarını ellerine aldıklarını ve sevinçten gözyaşlarını akıttıklarını düşünürdü.
Mutluluk içinde pencereyi açıp yağmur damlalarının yüzüne gelmesine izin verir, böylece bulutların sevincini kendince paylaşırdı.

Onun için yağmur, ani bulut kavgalarının barışa dönüşüp yeryüzüne neşeli şarkılar söyleyerek dökülen su damlalarıydı…Ş.Ö

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder